Masterzwemmen
Masterzwemmen is zwemmen voor volwassenen, vanaf 25 jaar, die graag zijn/haar conditie willen onderhouden en/of verbeteren. Het is dé ideale manier om fit te blijven. De mastergroep van RZ kent nog maar een vrij korte, maar succesvolle historie binnen het 80-jarig bestaan van RZ. Deze groep is ontstaan toen enkele seniorenzwemmers, na hun actieve zwem carrière de conditie op peil wilden houden en af en toe nog een wedstrijd wilden zwemmen. Dit heeft geresulteerd in een actieve groep die 2 keer per week samenkomen om hun banen te trekken. Indien je interesse hebt kan je je vooruitgang testen tijdens speciale masterwedstrijden. Deze wedstrijden vinden meerdere keren per jaar plaats. Tevens zijn er diverse kampioenschappen zowel op nationaal als internationaal niveau. 20-plussers uit de wedstrijdploeg kunnen ook aan deze masterwedstrijden deelnemen. Tijdens deze wedstrijden zwem je tegen leeftijdsgenoten, waarbij de leeftijdscategorieën steeds met 5 jaar omhoog gaan; 25-29, 30-34, 35-39 jaar enz. De laatste leeftijdsgroep is 100+. De regels en afstanden zijn bijna hetzelfde als van de normale zwemwedstrijden. Echter bij de masters zijn gemengde estafettes toegevoegd bestaande uit 2 mannelijke en 2 vrouwelijke deelnemers. Aan deze masterwedstrijden kan ieder verenigingslid, vanaf 25 jaar, deelnemen. Bij diverse kampioenschappen en wedstijden werden meerdere medailles en records behaald. Bij sommige masterwedstrijden worden ook pre-masters toegelaten. Dit zijn zwemmers die vallen in de leeftijdsgroep van 20 t/m 24 jaar. Wil je naast masterwedstrijden ook deelnemen aan wedstrijden van de wedstrijdploeg (competitiewedstrijden) dan heb je de mogelijkheid om de trainingen van deze groep te volgen.


RZ Masters schrijven geschiedenis in Eindhoven

Zondag 3 dec. 2016 stond de laatste ZC wedstrijd van 2016 in Eindhoven op het programma.
De laatste podiumplek was nog haalbaar. Drie teams waaronder RZ konden nog aanspraak maken op de
derde plek. ZVDO’74 uit Giessen en De Biesboschzwemmers uit Werkendam.
Tot op het laatst bleef het spannend. Het afsluitende estafettenummer moest de doorslag geven. 
Er ontspon zich een felle strijd. Achter PSV en Old Dutch was het met miniem verschil RZ die als eerste
Limburgse vereniging ooit het podium wist te bereiken tijdens de Masters competitie van Zuid-Nederland.

(Klik op bijgaande foto, rechts, voor een vergroting).


Ralph Caster opnieuw Nederlands kampioen Open Water.

DSCN1152 2Voor het tweede opeen volgende jaar was Appeltern de locatie van het Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen. In de categorie 2 km schoolslag, bij de Masters 50+, startte Ralph Caster voor de Roermondse Zwemvereniging. Vorig jaar had Ralph deze afstand winnend afgesloten. Hij wilde deze Nederlandse titel graag verdedigen. Het lukte Ralph vrijdag 5 juli om opnieuw als eerste te eindigen en zo de zege binnen te halen. RZ is daarmee weer een Nederlands kampioen rijker.

Foto links: Ralph Caster (midden) Nederlands Kampioen Open Water 2km.


MastersNKsuccesvol2013

 

Eindhoven - In het weekend van 4 en 5 mei 2013 vond het Open Nederlands Masters Kampioenschap plaats. De Roermondse Zwemvereniging RZ was met 17 zwemmers ruim vertegenwoordigd en de resultaten waren uitstekend. Zo zijn er 5 gouden, 11 zilveren en 3 bronzen medailles binnen gehaald. Eén van de heren estafette teams heeft zelfs het Nederlands record op de 4X100m wisselslag verbroken en met 9 seconden aangescherpt. Met dit resultaat is RZ tevens de beste Limburgse vereniging. In september vindt het EMK plaats waar RZ ook aanwezig zal zijn.


Foto midden
: Het succesvolle RZ Masters team.

 


Foto beneden: De gouden RZ Masters estafette ploeg.
V.l.n.r. Ralph Caster, Sander Bouts, Dimitri Sonnemans en Bert Schlicher

 

MastersNKestafette2013

De Masters trekken menig baantje en de groep is nog steeds groeiende.

Veel van de Masters leden trainen om aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) en Europese Masters Kampioenschappen (EMK) limieten te voldoen en zo hun deelname veilig te stellen.

PyramidDa Mauro restaurantFoto LuxFiësta verhuurPyramid