Informatie Masterszwemmen

De Masters vormen een grote afdeling binnen de Roermondse Zwemvereniging. Van Masters die alleen recreatief hun baantjes trekken tot Masters die vol passie op veel wedstrijden, zowel nationaal als internationaal uitkomen en daar ook goede resultaten behalen. Daarnaast zijn ook veel Masters als trainer aan de badrand te vinden of ze hebben een andere vrijwilligersfunctie binnen de vereniging.
Masters zijn zwemmers en zwemsters vanaf 20 jaar tot 100 jaar en ouder die (beter) willen leren zwemmen en/of hun conditie willen verbeteren. Een aantal heeft vroeger zelf al gezwommen en heeft dit na een tijd van afwezigheid weer opgepakt. Een ander heeft alleen schoolzwemmen gehad en wil graag de borstcrawl leren. Weer een ander heeft zijn of haar kind bij het zwemmen zitten en wil ook een uurtje sportief bezig zijn. Bij RZ zijn al deze soorten vertegenwoordigd en is iedere Master welkom.
‘For Fun and Friendship’ is namelijk het motto voor de Masters over de gehele wereld. Naast momenten om gezellig met elkaar bij te kletsen, wordt er door sommigen ook serieus tegen elkaar gezwommen. De Masters van RZ hebben inmiddels bij diverse kampioenschappen en wedstrijden meerdere medailles, titels en nationale records behaald.
Tijdens Masterswedstrijden zwem je niet tegen iedereen, maar in verschillende leeftijdscategorieën van elk vijf jaar. De jongsten zwemmen in de categorie 20-24 jaar en 25-29 jaar, de iets oudere in de categorie 30-34 jaar en 35-39 jaar, de weer iets oudere 40-44 jaar, en zo door tot 100+. Dit kan zowel in het zwembad (25m of 50m) als in het Open Water. De regels en afstanden zijn ongeveer gelijk aan die van de reguliere zwemwedstrijden. Echter bij de Masters zijn gemengde estafettes toegevoegd bestaande uit 2 mannelijke en 2 vrouwelijke deelnemers. Dit laatste is sinds kort pas overgenomen door de internationale zwembond FINA.

Foto LuxIvaro steenhandelPyramidParaatSerpenti logisticsVetranede-Boekhouden.nlvan Hecke Houben notarissenDa Mauro restaurantFoto LuxFiësta verhuurvan Hecke Houben notarissenPersoneel SpecialistenPyramid